Dier van de week: vrolijke Ranja houdt meer van mensen dan van andere honden

Ranja.  Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen er één in het zonnetje. Deze week stelt ze Ranja graag voor.

Wie is Ranja en waar komt ze vandaan?

„Ranja is een teefje van naar schatting twee tot drie jaar oud. We schrijven ‘naar schatting’ omdat Ranja als vondeling bij ons is binnengekomen. Hierdoor hebben wij geen informatie over haar achtergrond. Haar leeftijd is door onze dierenarts geschat.”

Hoe is haar karakter?

„Toen ze net bij ons binnenkwam, was ze heel mager en terughoudend in haar contact naar mensen. Maar inmiddels is ze vrolijk en lief naar de mensen die ze kent en begint ze ook een beetje bij te komen. Ze laat zich graag aaien en komt dicht tegen je aan zitten voor extra aandacht. Een wandeling maken vindt Ranja heerlijk en ze loopt netjes aan de riem. Ze kent een aantal basiscommando’s en is dol op eten.”

Zijn er aandachtspunten voor haar toekomstige baas?

„Wat we zien is dat Ranja niet overweg kan met andere honden. Wandelen op plekken waar veel honden komen of haar los laten lopen is hierdoor niet mogelijk. Wonen op een rustige plek met grote tuin zou top voor haar zijn.”

Wil je meer weten over Ranja? Stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten