Handbaldoelman Ravensbergen test bij EK ook positief op corona

Bart Ravensbergen in actie tegen Frankrijk. 

Bart Ravensbergen in actie tegen Frankrijk. © Orange Pictures

Het coronavirus blijft de Nederlandse handbalmannen bij het Europees kampioenschap dwarszitten. Doelman Bart Ravensbergen bleek bij de laatste testronde positief en is in isolatie gegaan.

Tom van der Wilt

De oud-doelman van Herpertz Bevo deed donderdag nog mee in de met 34-24 verloren wedstrijd tegen Frankrijk in de hoofdronde. Omdat reservekeeper Dennis Schellekens eerder positief testte op corona, zat keeperstrainer Gerrie Eijlers tegen de Fransen op de bank als tweede doelman.

Bondscoach Erlingur Richardsson roept nu René de Knegt op als vervanger. De doelman vliegt vrijdagmiddag naar Boedapest. Bij aankomst moet hij nog een negatieve PCR-test afleggen, voordat hij zich bij de ploeg kan voegen.

Naast Schellekens en Ravensbergen zitten op dit moment Jeffrey Boomhouwer, Robin Schoenaker en Iso Sluijters in isolatie vanwege het coronavirus. Montenegro is zaterdag de volgende opponent van Oranje op het EK.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws