Onderzoek dood Gabby Petito (22) gesloten, verloofde bekende schuld

Afbeelding: De Telegraaf

Brian Laundrie, de verloofde van de 22-jarige Gabby Petito, heeft voor zijn dood in zijn dagboek bekend dat hij Petito heeft omgebracht.

Dit staat in een verklaring die de Amerikaanse FBI vrijdag publiceerde en waarin de dienst aankondigt het onderzoek te zullen sluiten.

Petito en Laundrie (23) begonnen vorig jaar juni aan een rondreis door de Verenigde Staten en deden daarvan verslag op sociale media. Op 1 september keerde Laundrie echter alleen terug. Een grootse zoekactie begon en op 19 september werd Petito’s lichaam gevonden. Ze was gewurgd.

Groot nieuws

In de tussentijd was ook Laundrie verdwenen. Zijn lichaam werd uiteindelijk in oktober gevonden in een natuurgebied in Florida, niet ver van zijn ouderlijk huis. Hij had zichzelf door het hoofd geschoten. In de buurt werden ook een rugzak en het dagboek gevonden.

Lees ook: ’Brian Laundrie stierf waarschijnlijk al voordat massale zoektocht naar hem begon’

De vermissingszaak was groot nieuws in de VS en ver daarbuiten.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee