MeanderGroep Zuid-Limburg: ‘Houd iedere dag bij hoeveel je beweegt’

Afbeelding: Webiste MeanderGroep

MeanderGroep Zuid-Limburg vindt het belangrijk dat cliënten bijhouden hoeveel ze op een dag bewegen. Dat kan heel eenvoudig met behulp van een mobiele telefoon.

Op een iPhone staat bijvoorbeeld standaard een ‘Gezondheidsapp’, te herkennen aan het roze hartje. Hierin kan onder andere worden bijgehouden hoeveel stappen iemand op een dag loopt.

„Wij raden mensen aan een doel te stellen, bijvoorbeeld elke dag minimaal 3.000 stappen zetten” , zo laat een medewerker van MeanderGroep Zuid Limburg weten. „Zorg er wel voor dat een doel haalbaar is. Dan is de kans groter dat dit doel ook daadwerkelijk wordt behaald. Is dat doel bereikt, dan kan een ander doel worden gesteld. Een beetje uitdaging mag altijd.”

Er zijn ook andere apps uit de app-store (iPhone) of de Play-store (Samsung) voor het bijhouden van jouw beweging en activiteit. „De app ‘Ommetje Lopen’ is een mooi en gemakkelijk voorbeeld van zo’n app om in de buurt actief te blijven. Daarnaast kan ook een Fitbit of een andere stappenteller worden gebruikt om bij te houden hoeveel iemand beweegt.”

Door redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee
Heerlen

Gemeenteberichten