Limburgse keeper Thijs van Leeuwen absolute sensatie in geplaagde handbalploeg op EK

Luc Steins probeert twee Montenegrijnen te passeren.  Afbeelding: ANP

De Nederlandse handballers blijven zich ondanks de golf aan coronabesmettingen binnen de ploeg opvallend manifesteren op het EK in Boedapest.

Aan de hand van de Limburgers Kay Smits, Thijs van Leeuwen en Luc Steins zette Oranje Montenegro opzij met 34-30. Het geplaagde team pakte met die overwinning de eerste 2 punten in de hoofdronde en doet nog volop mee in het toernooi.

Topscorer was opnieuw Kay Smits uit Geleen met negen treffers, maar ook Voerendaler Luc Steins en Tommie Falke waren trefzeker met zes goals. De absolute sensatie was keeper Thijs van Leeuwen uit Beek, die pas vrijdag was ingevlogen met nauwelijks interlandervaring. Hij stopte zoveel ballen dat hij na afloop tot man van de wedstrijd werd uitgeroepen. De volgende tegenstander is maandag wereldkampioen Denemarken.

Lees ook: Keeper Thijs van Leeuwen opgeroepen voor EK handbal na coronabesmettingen

Oranje trad feitelijk aan met een gelegenheidsformatie. Liefst zes spelers uit de oorspronkelijke EK-selectie zaten in isolatie op hun hotelkamer en misten de wedstrijd tegen Montenegro. Ook bondscoach Erlingur Richardsson ontbrak in de sporthal. De IJslander testte zaterdag eerst positief, maar de PCR-test pakte negatief uit. Toch bleef hij uit voorzorg in quarantaine omdat hij wat milde symptomen had.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee