Een gezamenlijke opleiding moet jeugdvoetbal in Siebengewald, Afferden en Bergen waarborgen

 © ING Image

Bergen

De voetbalclubs Montagnards, Stormvogels en HRC’27 werken al gedeeltelijk samen met hun jeugdopleidingen. De bedoeling is dat er in de nabije toekomst één afdeling komt voor de junioren van de clubs die onder één vlag moeten gaan spelen.

Lees ook: Moeten we het amateurvoetbal herinrichten? Ja!

Dat houdt in dat er één jeugdbestuur komt dat het beleid uitschrijft voor de jeugdteams uit Afferden, Bergen en Siebengewald die dus dezelfde nog te bepalen clubkleuren moeten gaan dragen.

Door het succes van de samenwerking bij de bovenbouw is er veel behoefte en vraag naar een volledige samenwerking, deze vraag komt vanuit de leden, ouders en vrijwilligers. Teruglopende geboortecijfers laten tevens zien dat het steeds lastiger zal worden om (jeugd)voetbal aan te kunnen blijven bieden per dorp

De jeugdbesturen van Montagnards en HRC’27 en Stormvogels zijn het seizoen vanaf 2019/2020 begonnen met Samenwerking Teams (ST) . De Onder-19 en de Onder-17 zijn toen gaan spelen onder de naam Maasduinen ST. Vanaf seizoen 2020/2021 zijn hier de leeftijdscategorieën Onder-15 en Onder-13 aan toegevoegd. Nu is het de bedoeling dat de overigen teams volgen.

Meer informatie is te vinden op de website van Montagnards.