Dormio Group bouwt Hotel Tummers in Valkenburg om tot wijnhotel met regionale wijnen

Het meer dan tachtig jaar oude Hotel Tummers in het centrum van Valkenburg.  Afbeelding: Dormio Group

De Arnhemse Dormio Group heeft Hotel Tummers in Valkenburg overgenomen. Het bedrijf bouwt het familiehotel om tot een wijnhotel. Daarbij werkt het samen met wijnproducenten uit het Mergelland.

Hotel Tummers van de gelijknamige familie Tummers bestaat meer dan tachtig jaar. Het hotel ligt tegenover het station, middenin toeristisch Valkenburg. Dormio gaat het hotel exploiteren onder de nieuwe naam Dormio Wijnhotel Valkenburg. Het is het vierde hotel binnen de Dormio Group, die ook vakantieresorts ontwikkelt en exploiteert.

Wijnproducenten uit het Mergelland gaan een toonaangevende rol spelen in het nieuwe wijnhotel. Alle wijnen in het hotel – meer dan honderd – zijn afkomstig van samenwerkende wijnbouwers en -producenten uit de streek. Het wijnthema wordt doorgevoerd in het hele hotel en in de hotelkamers, waarvan een aantal ook over wellnessfaciliteiten zal beschikken.

Dormio is inmiddels begonnen met de vernieuwing van het Valkenburgse hotel. Plan is dat het hotel voor de zomer opengaat.

Door Redactie WijLimburg Marc van de Ven

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee