Houten bruggen Hambeek Roermond vervangen door nieuwe exemplaren

Een deel van de nieuwe Rode Brug wordt op zijn plek getakeld. Afbeelding: Jan Paul Kuit

Aannemer Flora Nova Houtconstructies is vanaf vorige week woensdag bezig met het vervangen van de twee houten bruggen, de Rode Brug en ‘’t Ham, voor (brom)fietsers en voetgangers in Roermond. Om de overlast te beperken, worden ze om beurten vervangen zodat er steeds eentje open blijft. De werkzaamheden duren tot eind februari, maar kunnen uitlopen afhankelijk van de weersomstandigheden en eventuele hoge waterstanden.

De voetgangers- en fietsbruggen werden in 1991 overgekocht van de gemeente Nijmegen. Ze waren destijds zes à zeven jaar oud en kostten 160.000 gulden. Dik dertig jaar later zijn de bruggen aan het einde van hun levensduur, blijkt uit onderzoek van de gemeente Roermond. Met name de houten pilaren vertonen gebreken.

Vooral de Rode Brug, gelegen aan het begin van de Hambeek, is voor veel Roermondenaren een bekende plek. De brug ligt direct en parallel aan de Maas en wordt vooral in de zomer veel gebruikt door recreanten. De andere brug, ’t Ham, ligt enkele honderden meters verderop en verbindt het Hammerveld met de Bonenberg.

Door Gertie Driessen

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee
Roermond

Gemeenteberichten