Oud-olympisch kampioen turnen Csollany aan Covid-19 overleden

Szilveszter Csollany wint goud op het WK van 2002.  Afbeelding: ANP / EPA

De Hongaarse ex-turner en voormalig olympisch kampioen Szilveszter Csollany is aan de gevolgen van Covid-19 overleden, zo hebben de turnfederatie en het olympisch comité van zijn land laten weten. Csollany was 51 jaar oud. Hij liep het virus begin december op en verbleef sindsdien in een ziekenhuis in Boedapest, waar hij aan de beademing lag.

Op de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta veroverde Csollany zilver aan de ringen. Vier jaar later werd hij in Sydney aan hetzelfde toestel olympisch kampioen. In 2002 werd hij ook wereldkampioen, nadat hij op vijf vorige WK’s met zilver genoegen had moeten nemen.

Csollany was een bekende antivaxer. Op zijn Facebookpagina postte hij daarover meerdere publicaties. Volgens het Hongaarse tabloid Blikk liet hij zichzelf toch vaccineren, omdat hij anders niet langer als turncoach kon blijven werken. Kort daarna zou hij ziek zijn geworden.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee