Soupalicious geeft 288 kommen aan Voedselbank Midden-Limburg

Afbeelding: Levensmiddelenkrant

Met elke kom soep van sociale soepkeuken Soupalicious die een klant koopt bij Albert Heijn in Roermond, wordt automatisch een kom gedoneerd aan de voedselbank uit die gemeente.

Soupalicious-directeur Milco Aarts is blij met de samenwerking met de grootgrutter en de voedselbank. „Omdat we in de supermarkt liggen, kan iedereen een plaatsgenoot helpen. We verwachten dat dit minimaal 288 kommen soep per jaar oplevert voor de voedselbank Midden-Limburg.

Soupalicious is een jonge, sociale onderneming met een missie: zoveel soep te verkopen dat in 2022 elke klant van iedere voedselbank in Nederland wekelijks een liter soep ontvangt. De soepen worden gemaakt door keukenteams, die voor een groot deel bestaan uit mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zij vinden hier een betaalde baan.

Alle soepen voor de Voedselbank Midden-Limburg, met een hoofdvestiging in Roermond en daarnaast uitgiftepunten in de gemeentes Maasgouw (Heel), Roerdalen (Posterholt), Echt-Susteren (Pey-Echt) en Leudal (Baexem), worden voor 100 procent gemaakt met goede restgroenten uit de snijderij van Albert Heijn. Deze groenten zouden anders worden weggegooid.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten