Hondje Seppie door zes brandweermannen gered uit konijnenhol in bossen in Swalmen

Zes brandweermannen hebben woensdagmiddag in het bos in Swalmen een hondje na dik een uur uit een konijnenhol weten te redden. De tekkel was ontsnapt tijdens het wandelen en kroop steeds dieper de grond in.

Opeens was hij verdwenen. Tijdens een wandeling met Arie Kessels door de bossen in Swalmen, ging hondje Seppie er plotseling vandoor. „Ik heb een uur lang door het bos lopen zoeken toen ik erachter kwam dat hij in een konijnenhol was gekropen”, vertelt Kessels. Hij schakelde vervolgens de brandweer in. Ook belde hij zijn dochter Vivian, die de eigenaresse van het hondje is. Ook zij kwam ter plaatse om het beestje met brokjes uit het konijnenhol te lokken.

Seppie kroop echter steeds verder het hol in, waardoor de brandweermannen flink moesten graven. Uiteindelijk na ruim een uur kon hij bevrijd worden, mede dankzij de stem van Vivian, de brokjes en de vasthoudendheid van de brandweermannen.

Vader en dochter konden opgelucht ademhalen na het hachelijke avontuur van Seppie en waren blij dat ze hem weer terug hadden.

Door Ingrid Lemmens

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee
Roermond

Gemeenteberichten