Let op voor oplichters in Nederweert

Afbeelding: Facebookpagina Gemeente Nederweert

Deze week ontving de Gemeente Nederweert een aantal meldingen dat er (vermoedelijk) oplichters actief zijn rond seniorencomplexen.

De personen belden aan en deden zich onder meer voor als medewerker van een bedrijf in hulpmiddelen, een collectant en een medewerker van de gemeente.

Bedrijven en instanties vragen nooit om contant geld of bankpasjes. Wees alert op dit soort babbeltrucs en smoesjes, waarmee oplichters proberen mensen te beroven van hun geld, waardevolle spullen, sieraden, handtas of bankpas. Toch slachtoffer geworden van een babbeltruc en is de dader verdwenen? Bel dan met de politie op nummer 0900-8844. Als de dader nog in de buurt is, belt dan 112.

Lees ook: Oplichter belt namens amateurclub aan en zamelt geld in voor neploterij: ‘Onze goede naam wordt te grabbel gegooid’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten