Yesilgöz spreekt carnavalsburgemeesters maandag

Ter illustratie.  Afbeelding: ANP / ANP

Voorafgaand aan het overleg met voorzitters van de veiligheidsregio’s, spreekt minister Dilan Yesilgöz (Justitie en Veiligheid) maandag met carnavalsburgemeesters over de vieringen die eind februari van start gaan.

Het is nu nog onduidelijk hoe het coronabeleid er rond carnaval zal uitzien, waardoor gevreesd wordt dat de regels per gemeente of per regio zullen verschillen. Yesilgöz wil daarom met de burgemeesters in gesprek over de „scenario’s, hoe kunnen we ermee omgaan, hoe kunnen we elkaar helpen”.

Verscheidene burgemeesters hebben aangegeven uiteindelijk wel samen op te willen trekken, om een lappendeken van verschillende regels per regio te voorkomen. Ook omdat de kroegen straks onder voorwaarden weer open mogen, wordt het lastig toezicht te houden op de 1,5 meter afstand als er uitbundig carnaval wordt gevierd.

Lees ook: Nog veel onduidelijk over carnaval zonder optochten en grote evenementen in de Westelijke Mijnstreek

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee