Burgemeester en wethouders trappen Voorleesdagen af in Heerlen

Burgemeester Roel Wever tussen de peuters in ’t Kuikennest.   Afbeelding: Peuteropvang Heerlen

Burgemeester Roel Wever, wethouder Adriane Keulen en verschillende raadsleden, wethouders en lijsttrekkers namen op woensdag 26 januari in de locaties van Peuteropvang Heerlen plaats op de voorleesstoel.

De burgemeester las in ‘t Kuikennest voor uit Maar eerst ving ik een monster van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer. Ook smeerde hij een broodje en ontbeet hij mee met de peuters. Zo hier en daar waren er wat onderonsjes en gesprekjes.

In ’t Krauwelnest en Klein Duimpje nam wethouder Adriane Keulen het prentenboek over monsters ter hand. „Heel erg leuk dit”, vond ze. Vooral de inzet van de pedagogisch medewerkers prees ze. „Werken bij de peuteropvang geeft veel energie en is dankbaar werk, maar vraagt ook veel energie. Constante alertheid is geboden”, weet Keulen.

Met de voorleesmomenten en het voorleesontbijt gingen de Nationale Voorleesdagen van start. De Voorleesdagen duren tot en met zaterdag 5 februari.

Door redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten