Postbode Eindhoven bezorgde duizenden poststukken niet, maar hield ze in huis

Een brievenbus van PostNL.  Afbeelding: ANP

Een postbode uit Eindhoven heeft duizenden brieven, kaarten en andere poststukken niet bezorgd maar in zijn huis bewaard.

De man nam een deel van zijn af te leveren post mee naar huis en liet het daar liggen. Een woordvoerder van PostNL zegt tegen Omroep Brabant dat de verzameling zo vervuild en beschadigd is dat het niet meer afgeleverd kan worden aan de rechtmatige eigenaars.

Tussen stapels post

De zaak kwam aan het licht doordat de man niet op zijn werk was verschenen. Een collega kreeg ook geen contact met hem en schakelde de politie in. Agenten troffen de man vervolgens thuis aan tussen stapels ongeopende post. Omdat hij steeds kleine hoeveelheden post mee naar huis nam werd niet eerder ontdekt dat de man de post niet bezorgde. Een woordvoerder van PostNL zegt tegen Omroep Brabant dat het bij elkaar gaat wel om duizenden stukken.

Er is professionele hulp ingeschakeld voor de postbode, hij is op non-actief gezet.

Lees ook: PostNL plaatst brievenbus Doenrade weer terug na klachten van bewoners

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee