Video: Grote uitslaande brand legt schuur bij zorgboerderij in Grathem in de as

Bij een zorgboerderij in Grathem is donderdagavond een grote brand uitgebroken.

De hulpdiensten werden rond half zes gealarmeerd over de brand in een schuur aan de Baexemerweg. Vanwege de ernst is snel opgeschaald naar grote brand. Brandweerkorpsen uit Heythuysen, Ittervoort, Nederweert en Weert werden opgeroepen om het vuur te bestrijden.

De brand werd ontdekt door een bewoner van de aangrenzende zorgboerderij. Hij zag dat de brand zich snel uitbreidde in de nabijheid van een houtkachel. Al snel sloegen de vlammen door het dak naar buiten.

Veel hout opgeslagen

De gealarmeerde brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen boerderij. Er raakte niemand gewond bij de brand. In de schuur stond een auto en een tractor. Bovendien lag er veel hout opgeslagen.

In de schuur bevond zich een winkel met streekprodukten. De schuur en alles wat erin stond kan als verloren worden beschouwd, bevestigt de woordvoerder van de brandweer.

De brandweer heeft drie blusvoertuigen, vier watertransportwagens en een ladderwagen ingezet. De oorzaak van de brand is niet duidelijk.

De brandweer is donderdagavond nog enige uren bezig geweest met nablussen.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee
Leudal

Gemeenteberichten