Roosterse blijft nog een jaar in de eredvisie

Kirstin Boonen (l) en Dorien Lups (r) in actie namens Roosterse. m© De Limburger

Roosteren -

De badmintonners van Roosterse BC hebben zich gehandhaafd in de eredivisie. De ploeg won zaterdagavond met liefst 7-1 van een B-team van Hoornse BV.

Roel Heynen

Flora Wang was de enige die haar enkelspel verloor. Zij was niet opgewassen tegen Simone Hermsen die het jonge talent in twee sets versloeg. De overige partijen werden bijna allemaal in twee sets gewonnen door thuisploeg Roosterse. De grootste zege kwam op naam van Marijn Put. Hij gunde zijn tegenstander Joey Muns slechts vijftien punten.

Alleen het gemengd dubbelspel van Nico Hermans en Flora Wang werd echt een spannende partij. Uiteindelijk trok het duo de derde set met 21-19 over de streep. Officieel heeft Roosterse nog twee punten nodig om definitief veilig te zijn, maar met nog twee duels te gaan, met onder meer hekkensluiter Amor, is een langer verblijf op het hoogste niveau een zekerheidje. Zondagmiddag reist de ploeg af naar de koploper in de handhavingspoule, Amersfoort.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws