Eriksen half jaar na hartstilstand aan de slag bij Brentford

Christian Eriksen.  Afbeelding: Getty Images

Christian Eriksen heeft ruim een half jaar nadat hij op het veld werd getroffen door een hartstilstand een nieuwe club gevonden. De Deense spelmaker keert bij Brentford terug in de Premier League. Eind vorig jaar ontbond Internazionale het contract van de 29-jarige Eriksen, omdat hij in Italië niet mag voetballen met een inwendige defibrillator.

De oud-speler van Ajax kreeg tijdens de eerste groepswedstrijd op het EK tegen Finland in Kopenhagen een hartstilstand. Eriksen werd op het veld gereanimeerd en kreeg vervolgens in het ziekenhuis een defibrillator geïmplanteerd. Dat apparaat grijpt in bij hartritmestoornissen. Daley Blind, speler van Ajax en bevriend met Eriksen, heeft ook zo’n ICD.

De Deen trainde onlangs mee bij Jong Ajax om aan zijn conditie te werken. Eriksen werd al een paar weken in verband gebracht met Brentford, de Engelse club die in Thomas Frank een Deense trainer heeft. De huidige nummer 14 van de Premier League maakte maandag bekend dat het de spelmaker heeft vastgelegd.

Eriksen speelde eerder in Londen voor Tottenham Hotspur.

Door redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee