Venlo zet Quintus weer gemakkelijk opzij

Pien de Swart (archiefbeeld). © Laurens Eggen

Venlo -

De handbalsters van Cabooter HandbaL Venlo zijn woensdagavond niet op de proef gesteld door Quintus. De nummer twee uit de eredivisie won thuis gemakkelijk met 38-29 van de nummer drie op de ranglijst.

Tom van der Wilt

Op papier een topper, maar in de praktijk was HandbaL Venlo een paar maten te groot voor Quintus, dat dit seizoen de titel ‘best of the rest’ krijgt opgeplakt, achter het ongenaakbare duo VOC en Venlo. Vier maanden geleden was het krachtsverschil nog groter in Kwintsheul (21-35), maar ook nu liep Venlo al snel uit en had het bij rust een gaatje van vijf te pakken: 18-13. Stoïcijns en zonder veel moeite verdubbelde de ploeg van Robin Gielen de marge na de rust, waardoor het in verliespunten naast VOC blijft.

De oefenmeester zag na een paar matte weken, weer een goed Venlo op het parket. „De laatste duels wonnen we wel, maar lieten we ons in slaap sussen. Daar hebben we even over gesproken. Ondanks dat je die potjes makkelijk wint, moet je daar wel je plezier uit halen. Dat hebben we nu veel beter gedaan. De score had zelfs nog iets hoger moeten uitvallen.”

Het verschil in niveau zag ook Gielen, al maakte hij wel een kanttekening. „Vorig jaar verliezen we nog van Quintus. En zoveel is er bij beide ploegen niet veranderd. Alleen zij krijgen het niet aan het draaien. En wij wel.”

Voor Venlo rest alleen nog de landstitel na de Europese uitschakeling en de beker die door de bond is geannuleerd. Dat besluit hakte er ook in. ,,Voor de groep voelde dat alsof er iets werd afgepakt: de kans op een prijs. Daar is er nu nog een van over en daar gaan we alles aan doen.”

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws