Ger Senden stopt definitief als hoofdtrainer LHC

Ger Senden in 2008 in het shirt van Roda JC. 

Ger Senden in 2008 in het shirt van Roda JC. © Peter Schols

Ger Senden is niet langer trainer meer van de Kerkraadse tweedeklasser LHC. De vereniging heeft op haar site laten weten dat gezondheidsredenen hieraan debet zijn. Medio november legde Senden zijn functie als hoofdtrainer bij LHC voorlopig al neer.

Willy Wingen

„Mensen hoeven zich niet ongerust te maken”, zei hij toen nog. Hij wilde destijds gewoon even een pas op de plaats maken en aan zichzelf én zijn gezondheid denken.

Infectie

Maar blijkbaar heeft de intensieve carrière van Senden in het betaalde voetbal – hij stopte pas toen hij al 36 jaar was - toch zijn tol geëist. Vorige week zei hij nog in deze krant, dat hij na een bacteriële infectie op Mallorca zelfs het advies had gekregen met voetballen te stoppen, iets wat hij overigens geweigerd heeft. De training werd weer opgepakt, maar Senden veronderstelde dat hij door alle rotzooi die hij had binnengekregen niet meer zo goed herstelde.

Medische mallemolen

Inmiddels zat hij al zes jaar in de medische mallemolen en de impact daarvan is dermate groot, dat hij nu besloten heeft definitief niet meer op het veld te gaan staan. LHC gaat in ieder geval tot het eind van dit seizoen door met Sendens assistent Elmar Choinowski, die op zijn beurt weer wordt geassisteerd door Danny Latten.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot Afl 04 - 03 februari 2022. © De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws