Vrijwilligers ‘Meer Bomen Nu’ herplanten klein gewas van Landal Hoog Vaals

MEERGroen beheert 150 hectare natuurgebied en ‘oogst’ bomen als onderdeel van regulier natuurbeheer. © Meer Bomen Nu

Vaals -

Meer Bomen Nu verzamelt van vrijdag tot en met zondag overtollige jonge bomen en struiken op elk vakantieparken van Landal GreenParks, waaronder het park Hoog Vaals.

Merel Visscher

Dit groen wordt herplant op plekken waar meer ruimte is. Meer Bomen Nu is de landelijke campagne van Urgenda, bedacht door MEERGroen en opgeschaald met de Caring Farmers, die jonge zaailingen en stekken verhuist van kansarme naar kansrijke plekken. Opschot dat op de ene plek ongewenst is, wil een ander graag planten. Met 5000 vrijwilligers, 60 bomenhubs, 150 oogstlocaties en 1.000 plantlocaties bij boeren en burgers verspreid door het land, probeert Meer Bomen Nu Nederland sneller en goedkoper te vergroenen.

Experimenten

Na enkele experimenten bij Landal vakantieparken in Gelderland en Utrecht, wordt nu landelijk opgeschaald. Hierdoor verhuizen vele duizenden bomen en struiken in Nederland van kansarme naar kansrijke plekken bij boeren en burgers.

De vakantieaanbieder stelt haar parken open zodat vrijwilligers van Meer Bomen Nu samen met Landal gasten aan de slag kunnen. Iedereen is welkom om te komen helpen. Voor meer informatie en aanmelden zie www.meerbomen.nu.

Meest gelezen

Vaals

Gemeenteberichten