Deze partijen doen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Beekdaelen

 © Bas Quaedvlieg / archief De Limburger

Beekdaelen -

De kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart leveren in Beekdaelen weinig verrassingen op. Hier doen de zeven partijen mee die nu ook in de gemeenteraad vertegenwoordigd zijn.

Geertjan Claessens

Lijsttrekker van de grootste partij (CDA) is huidig fractievoorzitter Twan Schevers uit Doenrade. Hij is de opvolger van de vorig jaar vertrokken wethouder Roy van der Broek. In de gemeenteraad is de Vernieuwingsgroep nu de grootste dankzij de overstap van oud- CDA-raadslid Leon Rijkx.

Lees ook: CDA-raadslid Beekdaelen stapt over naar coalitiepartner, gevolgen voor gemeentebestuur nog onduidelijk

Hier is fractievoorzitter Hugo Schaffrath uit Oirsbeek lijsttrekker.

Bij Beekdaelen Lokaal is Henk Reijnders uit Hulsberg de eerste man. Voor de VVD is dat Marco Sturmans uit Schinveld. Hij neemt het stokje over van Bart Suers. GroenLinks heeft als enige partij een vrouw als lijsttrekker: fractieleider Clasina Debets uit Schimmert.

Voor de PvdA staat het zittend raadslid Lars Kockelkoren uit Nuth op nummer 1, bij D66 geldt hetzelfde voor Rodney Swelsen uit Schinveld.

Nieuw op de lijst van Beekdaelen Lokaal is Bert Kannegieter uit Bingelrade, die op nummer 7 staat. Hij werd deze week nog benoemd als burgercommissielid voor de lokale partij. Hij was bij de herindelingsverkiezingen drie jaar geleden lijsttrekker van Vitaal Beekdaelen, die geen zetel behaalde. Eerder was hij raadslid voor Progressief Onderbanken. Kannegieter is ook actief bij de landelijke partij 50 Plus.

Oud-wethouder en politiek nestor Fons Heuts uit Nuth is opnieuw lijstduwer bij Beekdaelen Lokaal.

Lees ook: Fons Heuts haalt meeste stemmen binnen in Beekdaelen

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Beekdaelen

Gemeenteberichten