Steunpunt Mantelzorg start weer met activiteiten voor mantelzorgers uit Horst aan de Maas

Afbeelding: ING Image

Het Steunpunt Mantelzorg in Horst aan de Maas is weer gestart met het aanbieden van activiteiten voor mantelzorgers uit de gemeente.

De eerste is een online workshop op maandag 21 februari, met een vervolg op 7 maart, waarin uitleg wordt gegeven over de methode Bordje Vol. Mantelzorgers krijgen tips om te voorkomen dat er teveel op hun bord(je) komt. Dinsdag 22 februari geeft Marij Smedts van Centrum Indicatie Zorg (CIZ) uitleg over de Wet Langdurige Zorg. Beide bijeenkomsten zijn digitaal en duren van 19.00 tot 20.00 uur.

Wandelen

Tevens start elke derde donderdag van de maand om 10.30 uur een wandeling door de Kasteelse Bossen vanuit het Boscafé aan de Tienrayseweg. Ook wordt er elke eerste donderdag van de maand gewandeld in Venray, met de parkeerplaats aan de Maasheseweg net buiten de bebouwde kom als vertrekpunt. De eerste wandeltocht in Horst is op 17 februari.

Meer informatie bij Anja Damhuis van Synthese: mantelzorghorst@synthese.nl of via 06-36164919.

Door Marcel van Lier

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten