Wilders ontvangt briefje ‘meer Marokkanen’ bij blad Jocus; carnavalsvereniging spreekt van ‘kwalijke zaak’

 © Geert Wilders/Twitter

Venlo -

Geert Wilders heeft post ontvangen met daarin een briefje van PostNL met de handgeschreven tekst „Meer Marokkanen! Meer moslims!”.

Redactie

PostNL noemt het op Twitter „niet oké” en zegt het „direct door te zetten aan de verantwoordelijke bezorger en leidinggevende”. Een woordvoerder laat weten dat PostNL een onderzoek start.

„Hallo @PostNL iemand zit in en aan mijn post”, twittert Wilders woensdag. De tekst op het briefje waar ook het bezorgadres op staat, dat overigens niet zichtbaar is op de foto van Wilders, zat bij een blad van carnavalsvereniging Jocus uit Venlo. Het blad was omhuld met plastic folie, daar binnenin zat het briefje.

Onderzoek

De woordvoerder van PostNL zegt dat het onduidelijk is hoe de tekst op de post terecht is gekomen. Met het onderzoek hoopt het postbedrijf daar meer inzicht in te krijgen.

Woordvoerder Roy Dambacher van de carnavalsvereniging reageert dat Wilders donateur is van de vereniging en om die reden het blad krijgt toegestuurd. Jocus heeft zo’n 400 donateurs en verzendt het blad niet handmatig. Het blad wordt gedrukt bij Drukkerij Knoops en vervolgens gaat het naar Business Post, een organisatie van samenwerkende postbedrijven.

‘Kwalijke zaak’

De woordvoerder noemt het een „kwalijke zaak” dat iemand er op schrijft, maar zei dat het lastig te achterhalen is waar dat gebeurd is en wie dat gedaan heeft. „Bij ons in ieder geval niet”, zei hij. „Ik weet niet door hoeveel handen zo’n poststuk gaat en of door PostNL achterhaald kan worden wie dit heeft gedaan.”

Dambacher vraagt zich bovendien af of de tekst op het papier of toch op het plastic is geschreven, maar kon dat op de foto niet ontdekken. „Zeker is dat dit heel vervelend is voor Wilders. Je kunt het niet eens zijn met iemands politieke opvattingen, maar wat nu is gedaan kan niet.”

Drukkerij Knoops drukt en sealt het blad. De directeur zegt niet te denken dat een van zijn medewerkers op het briefje heeft geschreven. „Alles gaat automatisch.” Wel zegt hij het „erg te vinden” dat het is gebeurd. „Ik viel van mijn stoel toen ik het hoorde.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meest gelezen

Venlo

Gemeenteberichten