Elitemilitair (42) verdacht van drugs- en wapenhandel

Een onderzoek naar de criminele organisatie die volgens justitie wordt geleid door Ridouan Taghi heeft geleid tot de arrestatie van een van de meest gerenommeerde leden van het Korps Commando Troepen (KTC). De arrestatie komt keihard aan bij Defensie en politie.

Daar vreest men dat de 42-jarige sergeant-majoor uit Rotterdam zijn zeer uitgebreide kennis over speciale operaties, wapens en tactieken deelde met criminelen.

Advocaten Michael Ruperti, Frezia Aarts en het Openbaar Ministerie in Arnhem bevestigen de arrestatie van de onderofficier. „Op 1 februari is een militair van de Special Forces aangehouden. De man wordt verdacht van voorbereiding van import van verdovende middelen, verduistering van militaire goederen, betrokkenheid bij de handel in wapens en verboden wapenbezit”, aldus justitie. Het ministerie van Defensie reageert hangende het onderzoek niet.

Door John van den Heuvel en Olof van Joolen

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee