Virgin Galactic gaat weer tickets voor ruimtereizen verkopen

Afbeelding: ANP / EPA

Virgin Galactic gaat weer beginnen met de verkoop van tickets voor ruimtereizen. In oktober stelde het bedrijf van zakenman Richard Branson commerciële ruimtereizen nog uit tot het vierde kwartaal van dit jaar omdat er bepaalde werkzaamheden aan de ruimtevaartuigen uitgevoerd moesten worden.

De ticketverkoop aan burgers gaat woensdag van start. Klanten moeten dan 450.000 dollar (397.000 euro) betalen voor een reservering, inclusief een aanbetaling van 150.000 dollar. De ruimtereis duurt 90 minuten, met een paar minuten gewichtloosheid. Oprichter en miljardair Branson ging in juli vorig jaar al zelf de ruimte in met Virgin Galactic.

Topman Michael Colglazier van Virgin Galactic hoopt bij het begin van de commerciële ruimtereizen later dit jaar de eerste duizend klanten binnen te hebben gehaald. Op de beurs in New York viel het nieuws van Virgin Galactic goed, want het aandeel steeg 13 procent. Sinds het uitstel in oktober werd aangekondigd verloor het aandeel juist flink aan waarde.

Ook Amazon-oprichter Jeff Bezos is bezig met commerciële ruimtereizen met zijn bedrijf Blue Origin. Tesla-topman Elon Musk heeft het ruimtevaartbedrijf SpaceX.

Door ANP/RTR/BLOOMBERG

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee