Horeca slaat na versoepeling flink in bij brouwers voor carnaval

 © Bas Quaedvlieg

Gulpen/Wijlre/Arcen -

De horeca is flink aan het inslaan bij bierbrouwers, nu de coronamaatregelen versoepeld worden, met onder meer langere openingstijden. Ook zal er weer carnaval gevierd worden, waarbij het bier rijkelijk zal vloeien in de cafés.

onze verslaggever

Het bier is wel duurder geworden, melden de grote brouwers. Dat heeft te maken met de oplopende kosten voor grondstoffen, energie en transport. De bierprijzen gaan volgens vakblad Misset Horeca dit jaar 3 tot 5 procent omhoog. De horeca heeft eerder al gezegd die hogere prijzen door te zullen berekenen aan de klant.

Directeur Jan-Paul Rutten van brouwerij Gulpener zegt zeker te merken dat de verkoop toeneemt. „We zagen het al een week geleden aankomen. Klanten waren aan het voorsorteren op de versoepelingen. Het is heel goed nieuws en we zijn erg blij. Mensen hebben het ook wel verdiend.”

Alle hens aan dek

Een woordvoerster van brouwerij Swinkels, bekend van onder meer Bavaria en Palm, merkt zeker dat het druk is met bestellingen. „We zijn met man en macht aan het werk om te zorgen dat we deze logistieke operatie rond kunnen krijgen. Het is alle hens aan dek.” Ze stelt dat fors wordt ingeslagen voor het carnaval dat over anderhalve week begint. „We zijn ook vooral enorm blij voor onze horecaklanten dat er steeds meer kan.”

Bij AB InBev, met merken als Hertog Jan, Jupiler, Hoegaarden en Leffe, zien ze ook een extra piek in de verkopen, geeft een woordvoerder aan. „We zijn ons hier al een tijdje op aan het voorbereiden door de bestellingen zoveel mogelijk te spreiden. Maar we merken het absoluut en onze brouwerijen draaien op volle toeren. We zijn heel blij voor de horeca dat er steeds meer kan. Dat is heel mooi.”

Nachthoreca

„We zagen vorige week al dat de bestellingen extra toenamen omdat werd geanticipeerd op de versoepelingen”, laat een woordvoerder van Heineken en Brand weten. Er was volgens hem ook grote vraag vanuit de nachthoreca in de grote steden vanwege de openingsactie De Nacht staat op en vanuit de carnavalsprovincies Noord-Brabant en Limburg door de verwachting dat er weer carnaval gevierd zou mogen worden.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws