Nog geen vertrekregeling met Wil Boessen, wel al nieuwe trainer op het veld; volgens vakvereniging is dat tegen de regels

 © Pro Shots -Paul Roling

De trainerswissel bij Helmond Sport eerder deze week is niet volgens de regels verlopen.

Redactie

Volgens vakvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) stond de opvolger, Sven Swinnen, al op het veld bij de eerstedivisionist voordat met de maandag ontslagen hoofdtrainer Wil Boessen uit Sittard een vertrekregeling was afgesproken. CBV noemt dat tegen de regels en „ernstig verwijtbaar”.

„Helmond Sport lapt de regel aan zijn laars en dit getuigt niet van goed werkgeverschap”, meldt CBV-voorzitter en voormalig bondscoach Guus Hiddink. „Dat de nieuwe trainersstaf sinds dinsdag al bij Helmond Sport de trainingen leidt zonder enige vorm van overleg, laat staan instemming, is onacceptabel. De CBV eist dat Helmond Sport de nieuwe trainersstaf pas op het veld laat staan nadat er met Wil Boessen en Frank van Kempen schriftelijke overeenstemming is over een regeling.”

Lees ook: Helmond Sport stelt coach Wil Boessen op non-actief

De hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie maakte maandag het ontslag van Boessen en assistent-trainer Van Kempen bekend. Swinnen neemt de functie van Boessen voorlopig over. De Belg was assistent-trainer van KV Mechelen, de club waarmee Helmond Sport samenwerkt.

Luister ook naar de Voetbalpodcast van De Limburger:

Moet je dan wachten tot vijf spelers hun been of enkel hebben gebroken voordat je zegt: hier gaan we niet op voetballen. © De Limburger

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws