Roel I is de nieuwe stadsprins van Maastricht

Roel I. © Harry Heuts.

Maastricht -

Lang moest hij wachten, maar nu is Roel I (Akkermans) dan toch uitgeroepen als prins van Maastricht. Niet op de Markt, maar in de corona-nasleep in de Muziekgieterij.

Joos Philippens

Roel Akkermans is 50 jaar, woont in Scharn, is getrouwd met Mickey van de Weerdt en heeft twee kinderen, Bibi en Puck. Hij werkt als directeur Services bij Adelante. Hij is actief in het bestuur van de Sjaander Broonk.

Lees ook: Roel, in drie weken van ‘niets’ tot Limburgs enige stadsprins

„Na twee jaar ellende bloeit ons hart open,” was de introductie van De Tempeleers, direct na de muzikale intocht van de Kachelpiepers. Vijfhonderd mensen in de Muziekgieterij waar het Oetrope was en eenzelfde volle bak tuurde een paar honderd meter verderop in zaal de Rebelle naar grote beeldschermen.

Roel I. © Harry Heuts.

Met „Dank voor uw goede lobby in Den Haag,” heette Tempeleers-president Bastiaan Klomp burgemeester Penn-te Strake welkom. „Het wordt een seizoen in de snelkookpan, met zo’n korte aanloop.” Typerend: ook het prins oetrope kon pas deze week bekendgemaakt worden.

Na liefst twee jaar en drie weken deed Luc van Lijf afstand van zijn titel. Om plaats te maken voor… Vorig jaar ging het voor de nieuwe prins niet door, vanwege de lockdown, maar nu mocht hij zich dan toch eindelijk tonen op het podium van de Muziekgieterij.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws