Hardlopers zetten zich schrap voor 27ste Dirix hele en halve marathon, Johan Visschers gaat voor zijn honderdste

 

 © Stichting Ultraloop Stein

Stein -

In en om het Steinerbos staan zondag 6 maart de Dirix hele en halve marathon én de Hypotheker Jeugdrun op het programma.

Redactie

Het gaat om respectievelijk de 27ste en 15de editie van de evenementen. De organisatie is als vanouds in handen van Stichting Ultraloop Stein (SUS). „Het parcours is wederom officieel opgemeten door Paul Peters van de Atletiekunie en bedraagt 2457,1 meter”, meldt de woordvoerder.

Gouden randje

Dat is echter slechts een wetenswaardigheid. Het nieuws van dag is toch wel dat Johan Visschers, penningmeester en webmaster van de club, in Stein zijn honderdste marathon hoopt te voltooien. „Door de honderdste marathon in Stein te lopen, wordt hij opgenomen in lijst van de 100 Marathon Club Nederland.”

Lees ook: Hardlopers dagen elkaar én Nederlands kampioen uit op 500 meter in Heidekamppark

Hij is al één van de zeven Nederlanders die mocht toetreden tot de zogenaamde World Country Marathon Club. „Dit is een elite club marathonlopers uit de hele wereld die in meer dan dertig verschillende landen de marathon hebben gelopen en voltooid.”

Programmaboekje

De dag begint met wedstrijden voor de jeugd. Hieraan doen onder meer leerlingen van scholengemeenschap Groenewald mee. Er wordt op de volgende tijden gestart: 09.00 uur: 840 meter voor jongens en meisje met geboortejaar tussen 2013 en 2018, 09.15 uur: 1680 meter voor jongens en meisjes geboren tussen 2009 en 2012, 09.35 uur: 2520 meterloop voor jeugd die tussen 2004 en 2008 voor het eerst het daglicht zag. De 5 en 10 kilometerwedstrijden beginnen om 10.00 uur.

Lees ook: Mason (23) loopt marathon voor zijn zieke vader: ‘Ik wil zo meer aandacht vragen voor Parkinson’

Een uur later. om 11.00 uur, verschijnen de senioren aan de start voor de halve en hele marathon. Aansluitend wordt Johan Visschers gehuldigd.

Start en inschrijving zijn gevestigd in het KWJ-gebouw, Dieterenstraat 5 in Stein. Kijk voor meer informatie op ultraloopstein.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten