Vrijwilligers oogsten zaailingen met Meer Bomen Nu op Wellsche Heide

Wellsche Heide. © Gemeente Bergen

Wellerlooi -

Vrijwilligers gaan zaterdag 5 maart op de Wellsche Heide zaailingen van bomen oogsten. De organisatie Meer Bomen Nu organiseert deze actie.

Samen met vrijwilligers worden de kleine boompjes geoogst om ze vervolgens gratis uit te delen. In Nederland zijn inmiddels 1200 locaties gevonden om een miljoen bomen en struiken te planten.

De geoogste zaailingen zijn geplant door bijvoorbeeld burgers die een nieuw (voedsel)bos willen aanplanten of boeren die een haag langs hun akker willen realiseren. Op die manier kunnen ze uitgroeien tot een volwassen boom.

Biodiversiteit

Om de biodiversiteit te verbeteren en koolstof vast te houden moeten de komende jaren veel bomen worden geplant. Om alle Nederlandse ambities waar te maken zijn minimaal honderd miljoen bomen nodig. Bomenkwekers kunnen dit niet allemaal leveren. De organisatie Meer Bomen Nu levert op deze manier een bijdrage.

Vrijwilligers

Mensen die zaterdag 5 maart op de Wellsche Heide willen meehelpen dienen zich aan te melden via de website van MeerBomenNu. De start is om 10.00 uur bij fietsknooppunt 28. Dit knooppunt ligt ongeveer halverwege de fietsroute in het bos tussen Tuindorp Wellerlooi en Wezerweg Well.

Klik hier voor meer informatie

Meest gelezen

Bergen

Gemeenteberichten