Politiek nodigt jongeren uit aan vergadertafel in Roermond

 © BC Broekhin

Roermond
 

Lokale politici namen begin deze week deel aan het verkiezingsdebat 2022 op Bisschoppelijk College Broekhin. Ze debatteerden over stellingen die de leerlingen hadden bedacht en nodigden hen na afloop uit om aan te sluiten aan de vergadertafel.

Het debat was georganiseerd door de vakgroep Maatschappijleer van BC Broekhin. Uit het publiek kwamen kritische vragen over onder meer de opvang van vluchtelingen, betaalbare woningen, verduurzaming, het klimaatbeleid en Roermond als aantrekkelijker woon- en werkgebied voor jongeren.

De partijen nodigen de jongeren uit om hun ideeën over hoe ze het leefklimaat van jongeren kunnen verbeteren, te delen. Om zich te laten horen, om mee te praten aan de vergadertafel, verantwoordelijkheid te dragen en actief mee te denken over mogelijke oplossingen.

De uitzending is hier terug te kijken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten