Dj’s van verschillende zenders presenteren samen actie Giro555

 © Giro555

Dj’s van verschillende publieke en commerciële radiozenders presenteren maandag samen de landelijke actie voor Oekraïne.

RedactieBron: ANP

Gerard Ekdom (Radio 10) en Sander Lantinga (Radio 538) trappen de dag van 06.00 uur tot 08.00 uur af.

Radiozenders 100% NL, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 5, Qmusic, Radio 538, Radio 10, Radio Veronica, SLAM! en Sublime maken samen vijftien uur radio, onder de noemer Radio555, om geld op te halen voor Giro555. Op alle zenders tegelijkertijd is het gezamenlijke programma te horen. Radio555 wordt gemaakt vanuit Beeld en Geluid in Hilversum en is ook te zien via TV 538 en NPO 1 extra.

Luisteraars kunnen maandag tegen betaling een plaat aanvragen of direct doneren via de website van Radio555. De reclameblokken worden vervangen door materiaal dat is opgenomen tijdens de actie. De volledige commerciële opbrengst van de reclameblokken wordt gedoneerd. Op Sky Radio is de uitzending niet te horen, maar wordt wel ieder uur een oproep voor Giro555 uitgezonden en in nieuwsbulletins extra aandacht besteed aan de actie.

Team

Ekdom en Lantinga worden afgelost door Mattie Valk (Qmusic) & Wietze de Jager (Radio 538), Bert Haandrikman (NPO Radio 5) & Jorien Renkema (NPO 3FM), Annemieke Schollaardt (NPO Radio 2) & Barry Paf (100% NL), Rob Stenders (Radio Veronica) & Rob van Someren (Radio 10), Domien Verschuuren (Qmusic) & Ruud de Wild (NPO Radio 2) en Coen Swijnenberg (Radio 538) & Marieke Elsinga (Qmusic).

Sander Hoogendoorn (NPO 3FM) en Tim Klijn (Radio Veronica) presenteren van 20.00 uur tot 21.00 uur het laatste uur van de actiedag.

Mattie Valk vindt hereniging met Wietze de Jager ‘bijzonder’

Mattie Valk en Wietze de Jager, die jarenlang een radioduo vormden op Qmusic, komen maandag voor de landelijke actie Radio555 voor Oekraïne weer eenmalig bij elkaar. Valk vindt het „een bijzonder” moment.

De mannen gingen in 2017 met ruzie uit elkaar. De dj’s zouden samen overstappen naar Sky Radio, maar Valk tekende zonder dit aan De Jager te vertellen een nieuw contract bij Qmusic. De Jager werkt sinds 2018 voor Radio 538.

Valk vindt maandag „een bijzonder moment”, zo zei hij donderdag in de ochtendshow van Qmusic. „Dit is ons gevraagd en we hebben allebei meteen ja gezegd. We vonden dit een mooi moment om het verleden achter ons te laten.” De situatie in Oekraïne zet dingen die zijn gebeurd ook „in perspectief”, aldus Valk. „Dus wij geven elkaar een hand en gaan zo veel mogelijk geld inzamelen voor Oekraïne.”

De Jager laat weten alles wat is gebeurd voor het goede doel „graag” aan de kant te zetten. „We gaan maandag samen twee uur leuke radio maken om zoveel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers van het conflict in Oekraïne. Het gaat op dit moment niet om ons, maar om het goede doel. Daar doen we het voor. We laten hiermee zien dat we een eenheid vormen en dit met z’n allen doen.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws