Toch geen doden bij voetbalrellen in Mexico

Rellen bij het duel tussen Querétaro en Atlas  Afbeelding: ANP / AFP

Bij de hevige voetbalrellen die het afgelopen weekeinde plaatsvonden in Mexico zijn geen doden gevallen. Dat heeft de procureur-generaal van het district waar de incidenten waren na officieel onderzoek laten weten. Wel liggen er nog negentien mensen in een ziekenhuis, maar geen van hen verkeert in levensgevaar.

Lokale media hadden het aanvankelijk over meerdere doden. Het onderzoek naar de rellen gaat door, mogelijk ook naar poging tot doodslag. Er worden de komende dagen nog veel betrokkenen verhoord.

De onenigheden braken uit bij het duel tussen tussen Querétaro en Atlas. Inmiddels zijn er door de voetbalautoriteiten al maatregelen genomen. Zo zijn uitsupporters voorlopig niet meer welkom in de stadions bij wedstrijden in de Mexicaanse competitie. Ook is de competitie tijdelijk stilgelegd.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee