Koffiebranderij Blanche Dael tekent voor zero emissie

 © Aron Nijs Fotografie

Maastricht -

Albert Berghof, directeur van koffiebranderij en theepakkerij Blanche Dael, tekende 10 maart de ‘Akte van Ambitie Zero Emissie Stadslogistiek 2025’ samen met programmadirecteur Louis Prompers van Zuid-Limburg Bereikbaar. Het doel van Zero Emissie Stadslogistiek (ZES) is het behouden van een veilig, gezond, bereikbaar en aantrekkelijk Maastrichts stadscentrum.

WijLimburg, Lieke Rijkx

„Verantwoord ondernemen zit van oudsher in ons systeem”, zegt Berghof. „We voegen graag de daad bij het woord.” Prompers: „ZES maakt Maastricht economisch toekomstbestendig en zal ook bijdragen aan haar belevingskwaliteit.” De medewerkers van Berghof worden dagelijks geconfronteerd met drukke straten en de situatie wordt steeds nijpender. Leveringen per fiets bieden uitkomst. De partner waarmee Blanche Dael daarvoor gaat samenwerken is het Maastrichtse bedrijf Vleugels Fietskoeriers dat in 2011 door Frank Vleugels werd opgericht.

Geen ronkende vrachtwagen

De leveringen aan particulieren en aan ondernemers in Maastricht gaat Blanche Dael zo veel mogelijk per fiets doen. Eén van de zakelijke klanten is koffiebar Pastel. Eigenaar Alain Walstock ziet grote voordelen: „Met de keuze voor de fiets voorkomen we ronkende vrachtwagens voor het terras, die een doorn in het oog zijn van klanten én ondernemers. En ik kan ook ad hoc nog een bestelling doen. Binnen een half uurtje is die hier. Wat een service!”

Woon-werkverkeer

Blanche Dael wil ook de medewerkers aan het fietsen krijgen. Dit jaar gaat de koffiebranderij nog een fietsplan introduceren, zodat tenminste de helft van de medewerkers dagelijks voor dit vervoermiddel kiest voor het woon-werkverkeer.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws