Bij Mifa Aluminium in Venlo is 20 procent vrouw: een uitzonderlijk percentage voor een technisch bedrijf

 © Mifa Aluminium

Venlo -

Het bedrijf Mifa Aluminium in Venlo, producent van aluminium extrusieprofielen, plaatste op 8 maart – Internationale Vrouwendag – een foto van een grote groep vrouwelijke medewerkers. Met als begeleidende tekst dat 20 procent van de medewerkers vrouw is. Uniek in de technische sector.

Redactie WijLimburg, Lieke Rijkx

„Affiniteit met techniek is een must”, vertelt marketingadviseur Rachel Waisapy. „Maar verder kijkt Mifa vooral goed naar talenten en wensen en welke werkzaamheden bij iemand passen.” Het was Waisapy nog niet echt opgevallen hoeveel vrouwen bij Mifa werkten totdat ze met haar collega’s van HR overlegde wat ze met Internationale Vrouwendag zouden doen.

„We kwamen met het idee om zo veel mogelijk vrouwelijke medewerkers op de foto te zetten. En toen stonden we er echt van te kijken: ‘Wow wat een grote groep’. We hebben ongeveer driehonderd medewerkers, van wie er zestig vrouw zijn. Zo’n groot aandeel komt bijna niet voor bij andere technische bedrijven in Nederland.”

Vrouwelijke leidinggevenden

Vrouwen werken onder andere graag bij Mifa vanwege de flexibele werkuren, denkt Waisapy. „Voor de ploegendiensten kunnen we niet heel flexibel zijn, maar wel voor de kantoorfuncties. Daar hoef je niet per se tussen 08.00 en 17.00 uur je werk te doen. Eerder naar huis of later beginnen kan altijd.”

De ontwikkelingsmogelijkheden die nieuwe medewerkers krijgen, is een andere belangrijke reden. „Iedereen krijgt dezelfde kansen, dezelfde intensieve begeleiding. En als je goed bent, stroom je door. Ik begon vier jaar geleden als stagiaire en nu ben ik medeverantwoordelijk voor de marketing- en communicatieafdeling. Communicatie is over het algemeen wel een vrouwenbolwerk, maar we hebben ook vrouwelijke leidinggevenden op andere afdelingen, ook in de techniek.”

Verjaardagsclub

Wat wél rolbevestigend is, maar wat niemand bij Mifa erg vindt, is het ‘verjaardagsclubje’. „Jaren geleden besloot een aantal vrouwen om ervoor te zorgen dat er cadeautjes werden gehaald voor verjaardagen en jubilea. Dat groepje is van een paar gegroeid naar 25 mensen – nog steeds allemaal vrouwen.”

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws