Max Verstappen komt tot tweede tijd, Ferrari bovenaan

Verstappen in actie tijdens de testdag. © ANP / AFP

Max Verstappen heeft de tweede testdag in Bahrein afgesloten met een tweede plaats en een totaalaantal van 86 rondjes. De wereldkampioen moest alleen Ferrari-rijder Carlos Sainz voor zich dulden, die met een tijd van 1.33.532 bijna een halve seconde sneller was dan zijn Red Bull-collega.

Lars van Soest

Lewis Hamiton kwam achter Aston Martin-coureur Lance Stroll tot een vierde tijd. De Mercedes-rijder noteerde op het Bahrain International Circuit een tijd van 1.34.141 en was daarmee ongeveer anderhalve tiende langzamer dan Verstappen.

De eindfase van de ochtendsessie verliep rommelig. Door problemen bij Sebastian Vettel (Aston Martin) en Valtteri Bottas (Alfa Romeo) werd nog twee keer de code rood-knop ingedrukt, nadat dat eerder al was gebeurd bij een situatie met Nicholas Latifi. Zijn bolide vatte al vroeg in de ochtend vlam, hetgeen een marshall de stuipen op het lijf jaagde en voor een tijdelijke rode vlag zorgde.

Daniel Ricciardo is net als donderdag afwezig. De Australische McLaren-coureur is ziek. Teamgenoot Lando Norris komt daardoor voor de tweede dag op een rij in actie.

Gerelateerde berichten

Ander nieuws