Veiling laatste werken uit gemeentelijke kunstcollectie Horst aan de Maas in voormalige bibliotheek

De oude bibliotheek wordt momenteel ingericht als galerie. © gemeente Horst aan de Maas

Horst -

Een deel van de gemeentelijke kunstcollectie van Horst aan de Maas gaat donderdag 31 maart onder de hamer. De kunstveiling vindt plaats in de voormalige bibliotheek.

Marcel van Lier

Vanaf 20.00 uur worden 23 werken van elf kunstenaars per opbod verkocht. Onder wie Kees Salentijn, Ruud van der Beele en Ton Schulten. Veilingmeester is Hay Mulders.

Horst aan de Maas heeft in de afgelopen maanden al een groot deel van haar kunstcollectie van de hand gedaan. Allereerst kregen kunstenaars en erfgenamen de mogelijkheid om werken terug te kopen. Andere kregen een plek in lokale gemeenschapshuizen, waardoor zo’n 50 kunstwerken behouden bleven voor de gemeenschap. Vervolgens ging een vergelijkbaar aantal werken bij Veilinghuis Maastricht online onder de hamer.

Naast de veiling op 31 maart zijn ook nog circa 200 werken beschikbaar voor reguliere verkoop. In de Librije, de voormalige locatie van de bibliotheek, wordt hiervoor een galerie ingericht. De verkoop is op zondag 27 maart en woensdag 30 maart van 13.00 tot 17.00 uur en op maandag 28 maart van 13.00 tot 19.00 uur. Inwoners die gaan stemmen, kunnen de tentoongestelde werken al eerder bekijken, aangezien de Librije van 14 tot 16 maart fungeert als stembureau.

Meer informatie over de veiling staat op de website van de gemeente. De werken die overblijven, worden overgedragen aan Stichting Onterfd Goed in Eindhoven.

Meest gelezen

Gemeenteberichten