Volleybal: mooie opsteker voor Fast, ook Peelpush wint

 

 © Getty Images

Zowel ARBO Rotterdam/Fast als Peelpush heeft hun eredivisiewedstrijd weten te winnen. De Gennepse ploeg deed dat met liefst 3-0 tegen Apollo 8, de volleybalsters uit Meijel met 3-1 tegen Dynamo.

Tim Cox

De volleybalsters uit Gennep en Sint Anthonis begonnen goed aan de wedstrijd tegen de nummer vier van de eredivisie en nam al vrij snel een grote voorsprong. Die verdween halverwege de eerste set echter weer, maar het onbevangen Fast liet zich niet kennen en won vervolgens knap de set: 26-24. Ook in set twee was het de hele tijd stuivertje wisselen. In een enorm spannend einde was het billen knijpen voor Fast, maar weer werd de set met 26-24 binnen gehaald.

Daarna bleef het goed gaan voor Fast, dat lekker in het spel zat en met 8-2 voor kwam. De assistent-coaches Jacek Ziemba en Josha Kailola zagen dat het goed zat. Een uitstekend spelend Fast liet Apollo 8 alle hoeken van het veld zien en boekte een ongekende zege: 25-16.

Zege Peelpush

Peelpush ging sterk van start en liep steeds verder weg bij Dynamo. De Meijelse ploeg leek de openingsset met gemak binnen te slepen (23-11), maar zag de Apeldoornse tegenstander toch nog aardig wat punten sprokken (23-16). Na de time-out van coach Johan Leenders pakte Peelpush alsnog ruim de winst: 25-18. Set twee was een kopie van de eerste, alleen klaarde de Limburgse volleybalsters nu iets sneller de klus: 25-14.

Dynamo kon in het derde deel wel langer bijblijven en kwam zelfs op voorsprong. Peelpush werd slordig en zag de set dan ook aan zich voorbij gaan: 19-25. In de vierde set waren de Meijelse volleybalsters beter bij de les en besliste het duel: 25-15.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws