Lil Kleine komt weer vrij na verdenking van mishandeling verloofde

Rapper Lil Kleine arriveert bij de rechtbank. © ANP/HH

Lil Kleine komt weer vrij. De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam besliste dat zijn voorarrest dinsdag onder voorwaarden wordt geschorst en dat de rapper dus niet langer in de cel hoeft te blijven. De 27-jarige Jorik Scholten werd vorige maand opgepakt op verdenking van mishandeling van zijn verloofde Jaimie Vaes.

Redactie

Scholten zou het hoofd van zijn verloofde tussen een autodeur hebben geklemd. Na drie nachten in de cel kwam hij aanvankelijk vrij, maar het Openbaar Ministerie vond dat er voldoende ernstige bezwaren waren hem langer vast te houden en ging in hoger beroep. Daarop volgde een zitting bij de raadkamer, die oordeelde dat de rapper nog veertien dagen langer vast moest zitten.

Lees ook: Jaimie Vaes reageert voor het eerst in kwestie Lil Kleine

Inmiddels zijn die twee weken voorbij en is opnieuw naar de zaak gekeken. De raadkamer vindt dat hij de inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak in vrijheid mag afwachten.

Als gevolg van de berichten over de mishandeling besloten meerdere bedrijven de samenwerking met Scholten stop te zetten. Zo promoot zijn vorige platenmaatschappij TopNotch zijn muziek niet meer en zegde zijn nieuwe platenmaatschappij Sony Music het contract op.

Lees ook: Lil Kleine: rapper met ultrakort lontje moest vroeger een korset aan

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws