Aangeboden door Gemeente Voerendaal

Gevluchte Oekraïners mogelijk naar Voerendaal

De oorlog in de Oekraïne houdt veel mensen bezig, dat merken we ook in Voerendaal. Het is inmiddels duidelijk dat er ook gevluchte Oekraïners naar Nederland komen, mogelijk ook naar Voerendaal. Misschien kent u Oekraïners of mensen die iets voor hen willen doen, of wilt u dat zelf.

De situatie is nog erg onzeker en verandert met de dag. Hierdoor is het nu nog lastig om concreet aan te geven met welke aantallen vluchtelingen Nederland rekening moet houden. Wel is er vanuit het kabinet een oproep gedaan aan alle veiligheidsregio’s om voorbereidingen te treffen voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Stand van zaken gemeente Voerendaal
Op dit moment inventariseren wij mogelijke opvangplekken binnen de gemeente Voerendaal. Zodra er meer duidelijkheid is, passen wij de informatie op onze site aan.
Oekraïners die zich melden bij de gemeente Voerendaal worden in eerste instantie doorverwezen naar de doorstroomlocatie in het MECC die sinds donderdag 10 maart operationeel is. Hier vindt de eerste inventarisatie van de hulpvraag plaats, waarna er gericht hulp geboden kan worden.

Initiatieven in de gemeente Voerendaal
Er worden op dit moment allerlei particuliere initiatieven opgezet om de Oekraïense vluchtelingen te helpen: inzameling van kleding, geld of andere producten, particuliere opvang enz. Als gemeente plaatsen we graag een overzicht van de initiatieven in Voerendaal op onze site en onze Facebookpagina.

Kent u zo’n initiatief of heeft u er zelf één opgestart? Meld dit dan via ondersteuning-oekraine@voerendaal.nl en wij zorgen ervoor dat uw initiatief wordt toegevoegd.

Door gemeente Voerendaal

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger

Gemeente Voerendaal

https://www.voerendaal.nl/

“Voerendaal, het beste bewaarde geheim van Limburg”. Voerendaal, een kleine, maar actieve gemeente met veel dynamiek waar bewoners trots op zijn. Een gemeente waar we zorg hebben voor elkaar en we welzijn en veiligheid voorop zetten.”