Twee Oekraïners vrijgelaten uit voorarrest om te kunnen vechten

De rechtbank in Middelburg heeft het voorarrest van twee Oekraïners geschorst om ze de kans te geven in hun eigen land mee te vechten in de oorlog tegen Rusland. Het gaat om twee verdachten van 27 en 29 jaar die vastzaten voor mensensmokkel.

Redactie

De rechtbank kreeg donderdag tijdens een zitting het verzoek het voorarrest van beide mannen te schorsen, omdat er sprake is van bijzondere zwaarwegende persoonlijke omstandigheden. De rechtbank wees het schorsingsverzoek toe „gelet op de oorlogssituatie in Oekraïne en de oproep van de regering in Oekraïne aan haar inwoners om het land te verdedigen”.

Lees ook: Hoe Poetin zijn gezicht wil redden: Russische president maakt eisen voor einde van oorlog in Oekraïne bekend

In de beslissing staat te lezen dat de verdachten de indringende wens hebben aan die oproep van de Oekraïense regering te voldoen. Ook speelt mee dat de verdachten bij hun familie willen zijn. De schorsing ging vrijdag om 11.00 uur in.

Beide mannen zaten vast voor het smokkelen van een groep Albanezen naar het Verenigd Koninkrijk. Het is nog niet bekend wanneer de rechtbank hun strafzaak inhoudelijk behandelt.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws