Lambregts beste Limburg bij NK halve marathon

Pim Lambregts © Erik van Leeuwen

Pim Lambregts is zondag bij zijn debuut zevende geworden op het NK halve marathon in Nijmegen. De loper uit Roermond kwam na 1.06.17 over de streep. Jennifer Gulikers werd keurig vijfde bij de vrouwen in 1.14.20 uur.

redactie

De beste lopers op papier uit Limburg ontbraken bij de nationale titelstrijd in Gelderland. Roel Wijmenga en Bas van Hooren stonden wel op de startlijst, maar zagen zich afgelopen week genoodzaakt om af te zeggen. Wijmenga raakte geblesseerd op training en Van Hooren kreeg te maken met trieste privéomstandigheden.

Bij de vrouwen is Bo Ummels nog in opbouw na een blessure en voor haar kwam dit kampioenschap te vroeg.

Lambregts (26), die samen met Wijmenga recent een hoogtestage afwerkte in Kenia, liep een prima eerste halve marathon en kwam een goede twee minuten na winnaar Luuk Maas over de streep in het centrum van Nijmegen.

Gulikers (27) is bezig aan een mooie opmars de laatste maanden. De loopster van Unitas uit Sittard toonde die progressie ook over de afstand van ruim 21 kilometer waar ze haar persoonlijk record, gelopen vorig jaar september, met liefst vier minuten aanscherpte.

Bij de masters waren wel een aantal Limburgse medailles te noteren. Bert Vanwersch uit Vijlen kroonde zich in de categorie M55 tot Nederlands kampioen in een tijd van 1.17.56 minuten. John de Rooij van ATV Venray werd in 1.27.56 derde in de klasse M65, terwijl Lammert Visser bij de mannen boven de 75 jaar in 1.55.59 uur het brons won.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws