Belgen delen boetes uit bij gevaarlijke situatie benzinepompen in Kinrooi

Afbeelding: ANP

Automobilisten die over de grens in België hun tank vol willen gooien vanwege de lagere prijzen moeten goed opletten de verkeersveiligheid niet in het gedrang te brengen. Dat kan mogelijk leiden tot boetes.

De burgemeester van het Belgisch-Limburgse Kinrooi, vlak over de grens Weert, heeft al aangegeven extra scherp te zullen controleren. Uitbaters van tankstations hebben het advies gekregen om extra personeel in te zetten om alles in goede banen te leiden.

„Iedereen is welkom om te komen tanken, maar we moeten ongevallen vermijden. Gisteren moesten scholieren uitwijken en over de gevaarlijke wegen fietsen omdat auto’s hun fietspad blokkeerden. Dit kan niet”, zegt burgemeester Jo Brouns van Kinrooi.

Prijsverschil groot

De vijf tankstations in zijn gemeente worden overrompeld door Limburgers die er goedkoper komen tanken. Door de accijnsverlaging in België was het prijsverschil nog nooit zo groot: tussen de 30 en 50 cent per liter diesel of benzine. Dat scheelt al snel 15 tot 20 euro per tank.

Lees ook: Limburger laat auto nog niet staan, maar in rest van Nederland worden weekendtrips geschrapt vanwege benzineprijs

De politie in Kinrooi zal dinsdag bij elk tankstation in de gemeente langsgaan en eisen dat er maatregelen worden genomen om de verkeersveiligheid te verzekeren, aldus burgemeester Jo Brouns. „De verkeersveiligheid op en rond het tankstation moet gewaarborgd blijven. Zo niet wordt er door de politie consequent geverbaliseerd”, zegt de Kinrooise burgemeester op zijn Facebookpagina.

Nederland gaat de accijnzen op benzine en diesel per 1 april verlagen met respectievelijk 17 en 11 cent. Benzinerijders besparen door de accijnsmaatregel gemiddeld 9,42 euro op een volle tank, dieselrijders 6,04 euro, zo rekende het ministerie van Financiën voor.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee