Zuid-Limburgse zorgorganisaties Elis Thuiszorg en Nobama Care bundelen krachten

Residentie Vroenhof in Houthem. © Nobama Care

Heerlen -

De Zuid-Limburgse zorgorganisaties Elis Thuiszorg en Nobama Care zijn een samenwerking aangegaan. Medewerkers van Elis Thuiszorg leveren zorg op maat aan de bewoners van de aanleunappartementen in residentie Vroenhof in Houthem, dat eigendom is van Nobama Care.

WijLImburg, Marc van de Ven

Residentie Vroenhof is een van de vijf kleinschalige zorgcomplexen van Nobame Care. Het complex, dat begin januari zijn deuren opende, bestaat uit negentien zorgstudio’s met 24-uurszorg voor ouderen met dementie en veertig aanleunservice appartementen. Deze ouderen krijgen ondersteuning van Elis Thuiszorg.

Goede en betaalbare zorg

Volgens de zorgorganisaties draagt de samenwerking bij aan goede en betaalbare zorg. „De overheid stimuleert om regionaal samen te werken en te innoveren”, aldus Noor Nezami, bestuurder van Nobama Care. „Gezien de krapte op de arbeidsmarkt in de zorg, is dit een innovatieve manier om deskundigheid van zorgprofessionals te delen en efficiënt in te zetten.” Bovendien leren de thuiszorgmedewerkers en verpleegkundigen van elkaar, stelt Sjoerd Scheepens, bestuurder van Elis Thuiszorg. „Naast onze expertise in thuiszorg en dagbesteding, hebben we nu een partner die verpleegzorg levert met dezelfde kwaliteit en persoonlijkheid. De kleinschaligheid van onze organisaties maakt ons flexibel, waardoor de juiste zorg en aandacht geboden kan worden aan de mensen die dit nodig hebben.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Ander Nieuws