Serie over opmars Fortuyn start met bijna miljoen kijkers

Pim Fortuyn. 

Pim Fortuyn. © MARC HANSSEN

Naar de eerste aflevering van de nieuwe NPO-serie Het jaar van Fortuyn hebben vrijdag 991.000 mensen gekeken. Dat was goed voor een zesde plek in de top 25 van best bekeken programma’s van die dag, van de Stichting KijkOnderzoek.

RedactieBron: ANP

Het jaar van Fortuyn vertelt over de opmars van Pim Fortuyn twintig jaar geleden en over de moord op de politicus op het Mediapark in Hilversum in 2002. De hoofdrol wordt gespeeld door Jeroen Spitzenberger. Ramsey Nasr speelt de rol van PvdA-lijsttrekker Ad Melkert, die als beoogd opvolger van premier Wim Kok de grote opponent van Fortuyn was.

De meeste kijkers waren vrijdag voor het NOS Journaal van 20.00 uur (bijna 2 miljoen kijkers), gevolgd door Flikken Maastricht (1,5 miljoen) en het Half Acht Nieuws van RTL 4 (1,4 miljoen). De RTL-show I Can See Your Voice wist ook deze week iets meer dan een miljoen mensen te boeien. Jinek was met 881.000 kijkers de populairste talkshow van de avond.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws