Brand in één olietank bij F1-circuit Djedda onder controle

De aanval op een oliedepot niet ver van het circuit.  © ANP / AFP

Het vuur in een olietank bij de Saudische stad Djedda is onder controle, een tweede brandende tank wordt nog geblust, meldt tv-zender al-Arabiya. De brand ontstond nadat Houthi-rebellen uit Jemen vrijdag raketten afschoten op een complex van het staatsoliebedrijf Aramco.

Redactie

Het getroffen complex van Aramco ligt op zo’n 10 kilometer afstand van het racecircuit van Djedda. De Formule 1-race van zondag gaat daar wel door, besloot de leiding van de Formule 1 en autosportfederatie FIA na gesprekken met bezorgde coureurs en teambazen.

De door Saudi-Arabië geleide militaire coalitie in Jemen begon als vergelding zaterdagochtend met luchtaanvallen op de Jemenitische havenstad Hodeidah, die in handen is van Houthi-rebellen.

De Houthi’s voerden de afgelopen weken meerdere aanvallen met raketten en drones uit op olie-installaties in Saudie-Arabië. Ze strijden al jarenlang met hulp van Iran tegen de Jemenitische regering, die gesteund wordt door onder meer Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws