Westa wint, maar verliest onverwacht punt

Daantje Lommen in .  Afbeelding: De Limburger

De vrouwenploeg van Westa heeft in Etten-Leur onverwacht een punt laten liggen tegen Tanaka. Het duel tegen de laagvlieger eindigde in 1-6.

De wedstrijd begon voor Westa zeer voortvarend. Daantje Lommen won het eerste duel met 3-1, waarna Sara Devos, Anouk van den Boom en nogmaals Devos eenvoudig met 3-0. Westa kwam met 4-0 voor en wist dat de zege dus al binnen was. Echter de duels de afgelopen jaren tegen Tanaka eindigden vaak in 7-0. Met het oog op de play-offs ook wenselijk.

Lommen wist echter haar tweede enkelspel niet te winnen. Ze verloor van Sophie Dijkers met 3-2. Van den Boom bracht de stand weer op 5-1 en later wonnen Devos en Van den Boom ook het dubbelspel. Westa klimt door de zege naar de tweede plaats, maar het aantal gespeelde wedstrijden in de eredivisie is totaal niet gelijk. Zondag speelt de ploeg weer, dan in Leiden tegen Scylla, de huidige nummer vijf in de eredivisie.

Door Roel Heynen

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee