Marokko plaatst zich probleemloos voor WK voetbal

Bondscoach Vahid Halilhodzic van Marokko.  © HH/ANP

Marokko heeft zich probleemloos geplaatst voor het wereldkampioenschap voetbal.

Redactie

Het Afrikaanse land won in de play-offs het tweede duel van Congo, 4-1. Het eerste duel was eerder in een gelijkspel geëindigd, 1-1.

Azzedine Ounahi scoorde twee keer voor het Marokko van bondscoach Vahid Halilhodzic. Ook Tarik Tissoudali en Achraf Hakimi waren trefzeker voor het voor eigen publiek spelende land. Bij 4-0 maakte Ben Malango een doelpunt voor Congo.

Topspelers als Noussair Mazraoui (Ajax) en Hakim Ziyech (Chelsea) ontbraken bij Marokko, vanwege een verschil van inzicht met de bondscoach.

Tunesië gaat ook naar het WK. Het land had genoeg aan de 0-0 tegen Mali, na eerder de uitwedstrijd met 1-0 te hebben gewonnen. Ook Senegal (ten koste van Egypte, 1-0) en Ghana (1-1 tegen Nigeria) plaatsen zich voor het WK.

Luister ook naar de Voetbalpodcast van De Limburger:

Ik begreep precies waarom dat meisje het shirt bij Blind ging halen; ze dacht: als hij wegrent haal ik hem nog wel in. © De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander nieuws