Dier van de week: tam en vriendelijk haantje Otto zoekt een nieuw thuis

Otto. © Dierenbeschermingscentrum Limburg

Born -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen er één in het zonnetje. Deze week is dat haantje Otto.

Redactie

Wie is Otto en waarom is hij op zoek naar een nieuwe baas?

„Otto is een zijdehoenhaan die samen met zijn broer op straat is gevonden. Zijn broer heeft een thuis gevonden maar Otto nog niet. Het is een klein, tam en vriendelijk haantje en hij wacht vanaf een november op een thuis. Hij wil de lente heel graag in iemands achtertuin doorbrengen.”

Een haan als huisdier?

„Een haan als huisdier bij hennen zetten, heeft een aantal voordelen. Een haan zorgt voor rust onder de dames en voor een gemoedelijke sfeer. Ook waakt een haan over zijn meiden en waarschuwt hij voor bijvoorbeeld katten en overvliegende roofvogels. Daarnaast zijn haantjes vaak erg mooi om te zien en kan hun gekraai een enorm landelijk gevoel geven. Helaas worden veel hanen gedumpt en zijn veel hanen op zoek naar een nieuw thuis. Het adopteren van zo’n dier geeft een enorm goed gevoel!”

Hoe zit het met de vogelgriep?

„Vanwege de vogelgriep geldt momenteel een landelijke afscherm- en ophokplicht voor hobbyhouders. Dat wil zeggen dat je ervoor moet zorgen dat je vogels niet in contact kunnen komen met zieke wilde vogels of hun uitwerpselen. Kippen huisvest je daarom het beste in een overdekte ren op dit moment.”

Heb jij een plekje voor Otto? Stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten